сряда, 19 март 2008 г.

Държавата на ДПС

По времето на зрелия социализъм любимия пример на соцпропагандата за разобличаване на западната демокрация бе наличието на така наречения закон “berufsverbot” в тогавашната ГФР или ФРГ. Какво представлява всъщност закона за забрана на упражняването на професия както се превежда на български ? Законът забранява достъпа до държавни служби на лица членуващи във комунистически, анархистични и други организации от този тип борещи се срещу установения държавен ред. Законът наистина не е демократичен изваден от контекста на конкретната историческа обстановка, а тя накратко се характеризира като периода на “студената война” и тогавашната Западна Германия е обект на непрекъснати шпионски акции от страна на източния си съсед за проникване в държавния и апарат и наличието в него на представители на изброените по горе организации би ги улеснило значително. За това е приет и този закон да ограничи правата на малка група от хора застрашаващи устоите на демократичната държава.

Да се върнем сега в днешна България и се попитаме имаме ли нужда от подобен закон. Студената война остана в миналото но това не значи че някои от балканските ни съседи са се отказали да ни поставят под своя зависимост особено като виждат че имат срещу себе си една слаба в икономическо отношение държава, напълно отказала се от защита на националните си интереси. Тук имам предвид разбира се Турция и нейният инструмент за реализация на целите и в България ДПС.

Ако България беше нормална държава тя не би допуснала образуването на подобна етническа партия и би забранила назначаването на членовете и в държавната администрация. Да, ама не както би се изразил един бивш коментатор. Вместо това етническата партия контролира три министерства и около четвърт от цялата държавна администрация. Силното присъствие в централната власт съчетано с масирано присъствие в местната власт в смесените райони осигурява тотална власт на движението и възможност да прилага “berufsverbot” спрямо опонентите си за което разбира се няма нужда от никакъв закон.

Изобщо за да види какво се крие зад фасадата на ДПС окичена с лозунги като толерантност, заедност, разумът побеждава, леберализъм трябва човек да поживее в смесените райони и да прозре че всички те служат за да приспят съпротивителните ни сили както благите думи с които Ахмед ага Барутанли убеждава батачани да предадат оръжията си за да може след това да ги изколи.

Днес ДПС разбира се няма нужда да прилага зверствата на предците си по скоро тя използува методите на тоталитарната БКП като внушава на противниците си неразривната си връзка с българската държава, така че ако някой е недоволен от ДПС това автоматично значи че е недоволен от българската държава и ще трябва да си търси друга такава. Тази неразривна връзка дава възможност на движението с икономическа принуда да прочиства смесените райони и в тях днес могат да просперират само послушковците и депесарските мекерета.


Юлиян Малушев

1 коментар:

danidebelani каза...

една пръчка лесно се чупи..но ако са снопче,..не знам ...докато не станем ние българите едно здраво снопче...така ще е...ще коментираме ще пишиме ще ни изтриват смелите писания по саитове..ами тва е...